Automaattivaihteiston öljynvaihto Jämsässä

CarVisionin korjaamolla Jämsässä auton automaattivaihteiston öljynvaihto tehdään laatumenetelmin, mikä takaa vaihteistolle pitkän käyttöiän.

Aina öljynvaihdolle ei kuitenkaan ymmärretä olevan tarvetta, sillä useat autonvalmistajat eivät ole sisällyttäneet huolto-ohjelmiinsa automaattivaihteistoöljyn vaihtoa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että öljynvaihto tällaisiin autoihin olisi suositeltavaa tehdä 60 tkm tai vähintään kolmen vuoden välein.

Miksi öljynvaihto on tarpeen?

Automaattivaihteistoöljy altistuu elinkaarensa aikana kuormalle, kuumuudelle, paineelle ja kitkalle. Öljy kuluu etenkin kovassa kuormituksessa, kuten taksiajossa ja perävaunun vetoajossa.

Ajan myötä öljyn sekaan pääsee myös sinne kuulumatonta materiaalia. Suurin osa automaattivaihteisto-ongelmista johtuu ennen kaikkea huonolaatuisesta öljystä, joka aiheuttaa vaihteiston luistoa ja vaihtamiskatkoksia. 

Näin öljynvaihto tehdään:

  • Vanhan öljyn sekaan laitetaan pesuaine, minkä jälkeen aloitetaan pesu vanhalla öljyllä.
  • Pesuaine öljyn joukossa irrottaa epäpuhtaudet liottaen ne vanhan öljyn joukkoon. Pesuaika on noin 20-90 min riippuen vaihteiston kunnosta. 
  • Mikäli vaihteistossa on vaihdettava suodatin, myös tämän vaihto on erittäin tärkeää. Samassa yhteydessä tehdään öljypohjan pesu / vaihto sekä tiivisteiden vaihto. 
  • Öljyä vaihdetaan niin kauan, kunnes ulostuleva öljy on samanväristä kuin sisään menevä öljy. Öljyä kuluu keskimäärin 15-17 litraa per vaihto riippuen käytöstä ja edellisestä vaihdosta. 

Ota meihin yhteyttä ja varaa aika öljynvaihtoon tai kysy lisää aiheesta. Automaattivaihteiston öljynvaihto kannattaa ehdottomasti teettää ammattilaisella, sillä oikein tehty työ ja kunnossa oleva vaihteisto paitsi pidentää auton käyttöikää säästää myös polttoainekuluissa.

Automaattivaihteiston öljynvaihto Automaattivaihteiston öljynvaihto